Google Street View | виртуални обиколки на Вашия бизнес

Покажете бизнеса си по-ефектно в Google и Google Maps

НачалоGoogle Street View | виртуални обиколки на Вашия бизнес

Какво е Google Street View?

Това е виртуална обиколка на Вашия бизнес (точно както реално би се разходил един ваш клиент), интегрирана директно в Google Maps, Google Търсене и Google Street View. Тя позволява на потенциалните клиенти, по-лесно да ви открият в интернет, да видят точното ви местоположение на картата и да „видят отвътре“ бизнеса Ви преди реално да ви посетят.

Примери:
Можете да се придвижвате от точка до точка във виртуалната обиколка, за да получите цялостна представа за бизнеса.

Ресторант на две нива

Google Street View | виртуални обиколки на Вашия бизнес

Офис

Google Street View | виртуални обиколки на Вашия бизнес

Магазин

Интериор магазин

Как ще помогне на бизнеса Ви?

Street View е проект на Google, това само по себе си предизвиква внимание и е гаранция за успех. Милиони потребители на интернет ежедневно използват Google за да търсят информация. Присъствието в Street View ви осигурява мощен канал за връзка директно с потенциални клиенти.

Вашият бизнес се откроява в Google Maps и при Google търсене, а клиентите ви намират и стигат лесно и бързо до вас с помощта на „упътвания“ в Google Maps. Вижте пример.

Включването на бизнеса в Google Street View не е разход, а инвестиция.

Виртуалната разходка се хоства на сървърите на Google, на разположение е 24/7 … 365 дни в годината, достъпна е в цял свят. Работи на всички видове устройства, настолни компютри, смартфони и таблети и ще бъде автоматично включена в бъдещите нови свързани продукти на Google.

null

GOOGLE ТЪРСЕНЕ

GOOGLE ТЪРСЕНЕ

Информацията за бизнеса ви в Google е най-видимият актив на фирмата ви. Подобрете присъствието си чрез съдържание от Street View.

null

GOOGLE КАРТИ

GOOGLE КАРТИ

Обозначете се ясно. Когато потенциалните клиенти ви търсят в Google Карти, погрижете се да останат с отлични впечатления от първата си среща с вас.

null

ТЪРСЕНИЯ НА ХОТЕЛИ С GOOGLE

ТЪРСЕНИЯ НА ХОТЕЛИ С GOOGLE

Предложете на пътуващите обиколка на хотела си, когато го намерят с Google Търсене или в Google Карти.

Защо Ви е необходимо?

В момента Вашето представяне в интернет достатъчно ли е клиентите да Ви намерят, да ги заинтригувате и да ги накарате да ви посетят?
Според проучване на Google, 360 градусовите виртуалните разходки увеличават двойно интереса към даден бизнес. Например при 18-34-годишните, вероятност да посетят реално бизнеса Ви на базата на разгледана виртуална обиколка е 130% по-голяма.
Във Варна и по Българското Черноморие има процъфтяващ туристически бизнес, посетителите от други градове и държави ще търсят места за престой, за храна, за пазаруване и за забавления. Виртуална обиколка е отлично решение за всеки бизнес, масово разпространена в западна Европа и Америка и е въпрос на време, това да се случи и в България. Имате възможност да сте от първите, а както е известно печелят първите.

Звучи сложно?

Всъщност е много лесно, и не изисква технически познания от ваша страна. Ето как работи процеса:

 1. Свържете се с нас или попълнете формата по долу на тази страница.
 2. Безплатна консултация – на място при вас ще изберем най-подходящия вариант конкретно за вашия бизнес, включително панорамни точки, дата и час на заснемане и всички останали детайли.
 3. Заснемане – обикновено се прави в ненатоварени часове или когато вашият бизнес е затворен. Това гарантира бърза фотосесия и ви дава време да се огледате и да се уверете, че всичко изглежда перфектно. Самото заснемане може да отнеме от половин час до няколко часа в зависимост от размера на бизнеса ви и по конкретно от броя на панорамните точки.
 4. Публикуване – няколко дни след заснемането, панорамите ще бъдат обработени и публикувани в Google готови за разглеждане. Те ще се появят автоматично в Google търсене и в Google Maps. Можете да ги вградите в уеб сайта си и да ги споделите в социалните медии.

Доверите се на професионалистите?

Студио МО е предпочитан партньор в сферата на рекламната фотография. Нашия опит с 360 градусовото заснемане е от 2009 година, много преди проявата на Street View. Затова съвсем естествено сме от първите партньори на Google с най-висок ранг в тази сфера.
Има няколко възможности за заснемане на виртуални турове. Двата основни ще ги нарека, лесен и качествен.
Лесен – използва се устройство с размерите на телефон. При него заснемането и сглобяването на панорамата става автоматично и за около 1 минута. Разбира се, както може би очаквате изображението е с ниско качество особено при контрастни сцени, а сглобяването често не е особено сполучливо. Този вариант за момента се приема от Google, но категорично не може да се каже, че заснемането е качествено още по-малко рекламно. Това по скоро е груб илюстративен вариант, който регистрира мястото (обекта).
Качествен – тук има няколко под варианта. Общото е че се използва професионална фотокамера, специален fisheye обектив и панорамна глава.
Ние работим с най-добрата комбинация от технически средства за да осигурим най-високото възможно качество на виртуалните обиколки.

Нашите оферти І Промо Цени

Поръчайте сега!

S

Микро бизнес
220 лв еднократно плащане
 • 3 панорамни точки
 • Google интеграция (Maps, Search)
 • Интеграция във вашия уеб сайт
 • 5  професионални снимки
 • Време за заснемане ~ 60 мин.
 • +80 лв. за всяка допълнителна точка
 • +120 лв. за панорамна точка от въздуха (с дрон)

М

Малък бизнес
360 лв еднократно плащане
 • 6 панорамни точки
 • Google интеграция (Maps, Search)
 • Интеграция във вашия уеб сайт
 • 10 професионални снимки
 • Време за заснемане ~ 2 часа
 • +75 лв. за всяка допълнителна точка
 • +120 лв. за панорамна точка от въздуха (с дрон)

L

Среден бизнес
790 лв еднократно плащане
 • 15 панорамни точки
 • Google интеграция (Maps, Search)
 • Интеграция във вашия уеб сайт
 • 15 професионални снимки
 • Време за заснемане ~ 3 часа
 • +75 лв. за всяка допълнителна точка
 • +120 лв. за панорамна точка от въздуха (с дрон)

XL

Голям бизнес
990 лв еднократно плащане
 • 20 панорамни точки
 • Google интеграция (Maps, Search)
 • Интеграция във вашия уеб сайт
 • 20 професионални снимки
 • Време за заснемане ~ 5 часа
 • +70 лв. за всяка допълнителна точка
 • +120 лв. за панорамна точка от въздуха (с дрон)

Цените са без включен ДДС.

Кой вариант е подходящ за вас?

Предложените варианти са изготвени на база нашата практика от последните няколко години, като целта е да покриват в най-голяма степен изискванията на бизнеса.
Според броя на панорамните точки е и обхвата на виртуалния тур. Не е задължително всички точки да са свързани помежду си.
Например съвсем условно:

 • Вариант „S“ може да се покрие пространство до около 25 кв/м. Това го прави подходящ за малък магазин, офис, ателие и други подобни. Първата панорамна точка е отвън пред самия обект, за да могат хората да се ориентират, къде точно е мястото, а останалите две са вътре в обекта за да се види интериора и разположението, да се осети атмосферата и тн.
 • Вариант „M“ може да се покрие пространство до около 100 кв/м. и е подходящ за магазини, офиси, барове, малки ресторанти, къщи за гости и тн.
 • Вариант „L“ може да се покрие пространство до около 250 кв/м. Това го прави подходящ за шоурум , ресторанти, къщи за гости, хотели и тн.
 • Вариант „XL“ може да се покрие големи пространства и е подходящ за бизнеси с обширни търговски площи, като големи хотели където хората могат да разгледат, различни типове стаи, общи части, СПА зони, ресторанти, барове, казина, паркове и тн.

* Недвижими имоти – Програмата Google Street View не може да се използва за недвижими имоти предназначени за продажба. В случай, че искате да представите по този начин имот за продажба има друг вариант, моля разгледайте ТУК.

SVtrusted-EN

Можете да ни пишете на info@studiomo.bg или се обадете на 0876 400 460 за безплатна консултация или поръчка още сега.

Студио МО е сертифициран партньор на Google Street View!

Вижте нашата видео презентация

Често задавани въпроси

Това ще подобри ли позицията на моя бизнес в Google търсене?

Да. Google подобрява видимостта на сайтове, които носят вярна и полезна информация на интернет потребителите. Виртуалните обиколки правят точно това – показват вашият реален бизнес.
Статистиката ясно и еднозначно сочи за голямо увеличение на трафика към сайтове използващи виртуални обиколки. Хората научават за вас от всички свързани инструменти на Google My Business –  Google търсене и Google Карти.

Защо трябва да наема сертифициран фотограф?

Сертифицирания фотограф е независим изпълнител, обучен и с предоставени права от Google да публикува 360 градусови обиколки в  Google Street View.  От Google са предоставили изцяло изпълнението на тази услуга само на сертифицирани подизпълнители.

Има ли значение кой сертифициран фотограф ще избера?

Разбира се! За да се отличава вашата виртуална обиколка с качество е много важно изпълнителя, да е професионален фотограф (фотографска фирма). Това е вид фотография. Резултата трябва да е ненатрапчиви, реални цветове и контраст, правилна експозиция и приятна острота. Това че изпълнителя е сертифициран НЕ означава, че може да ви предложи качество, а че има права да заснеме и публикува виртуални обиколки.

Къде ще се виждат създадените виртуални обиколки?

Ще се виждат директно в резултатите от Google търсене, в Google Карти и Google+

Снимки!

Какво трябва да направя за да подготвя бизнеса си преди самото заснемане?

Добре би било мястото да е чисто и подредено, точно както искате да го видят клиентите ви, това е всичко.

Мога ли да ползвам виртуалния тур и в съществуващият ми сайт и страница във Facebook?

Да. Трябва да поставите малък код, на мястото където искате да се вижда виртуалната обиколка в сайта. Подобно е и за страница във Facebook. Разбира се и ние можем да ви помогнем.

Кои части от моя бизнес ще бъдат заснети?

При лична среща с фотографа, заедно ще определите кои части да бъдат заснети и кои не. Обикновено се включват части ориентирани към клиентите, като целта е да се покаже вашия бизнес, както реално би го видял един ваш клиент на място.

Ще пречи ли заснемането на работата на моя бизнес?

Заснемането става доста бързо и не изисква нищо специално от ваша страна. Препоръчително е да се извърши във време, когато обекта не работи или е с ниска натовареност.

Хората ще бъдат ли снимани?

Идеята е акцента да бъде върху „вътрешната страна“ на вашия бизнес, затова се стремим да има възможно най-малко хора на снимките. Очакваме съдействие от вас, като собственик на бизнеса, да уведомите своите служители и клиенти, че се извършва фотосесия, разбира се можете да разчитате на нашия фотограф и в това отношение. По стандартите на Google, лицата на всички заснети хора ще бъдат замъглени.

Мога ли да обновя или изтрия виртуалните разходки?

Разбира се, ясно е че след време, ремонт или преустройство интериора ще се променя затова винаги можете да обновите и виртуалните разходки. Също винаги можете да ги изтриете.

Виртуалните обиколки достъпни ли са в други държави?

Да, всеки човек независимо къде е по света може да ги разгледа и да получи повече информация за вашия бизнес.

Как става плащането и издавате ли фактури?

Пращане в брой или по банков път, разбира се с фактура.

Има ли някакви допълнителни разходи (месечни, годишни)?

Не. Пращането е еднократно и няма никакви други разходи!

Предлагате ли по-специална обработка на панорамите (екстра)?

Разбира се попитайте, можем да отстраним дребни несъвършенства. В практика си сме „боядисвали“, „шпакловали“, „озеленявали“, „асфалтирали“ и какво ли още не 🙂

Свързани допълнителни услуги

Освен виртуална обиколка ние можем да ви предложим и качествена рекламна фотография.

 • Интериорна фотография
 • Екстериорна фотография
 • Фотография на храни и напитки (меню)
 • Продуктова фотография
 • Портретна фотография за собственик, мениджър, служители
 • Рекламна фотография на работната атмосфера и работни ситуации